توت

مواد مغذي موجود در انواع توت

برخي از مهم‌ترين مواد مغذي موجود در انواع توت، عملکرد آن‌ها و مقدار مجاز مصرف روزانه‌ي آن عبارت‌اند از:

پروتئين: هر فنجان توت حاوي ۲- ۱گرم پروتئين مي‌باشد، در مقايسه با ۹۰ گرم گوشت که حاوي ۲۳ گرم پروتئين است. البته بايد توجه داشت که پروتئين توت، پروتئين گياهي مي‌باشد. پروتئين براي رشد و بقاي ماهيچه‌ها و ديگر بافت‌ها مفيد است.

کلسيم: ميزان توصيه شده‌ي آن۸۰۰ ميلي‌گرم در روز است. هر فنجان توت حاوي ۴۶- ۲۲ ميلي‌گرم کلسيم مي‌باشد. در مقايسه با يک قطعه گوشت که حاوي ۱۰ ميلي‌گرم کلسيم است، ميزان کلسيم توت قابل توجه مي‌باشد.

کلسيم در شکل‌گيري استخوان، دندان، انعقادخون، انتقال اعصاب، انقباض و انبساط عضلات و فعال سازي آنزيمي مفيد است.

آهن: ميزان توصيه‌ي شده‌ي آهن ۱۵- ۱۰ ميلي‌گرم در روز است. هر فنجان توت حاوي ۵/۱- ۱/۱ ميلي‌گرم آهن مي‌باشد. آهن، مهم‌ترين عنصر در شکل‌گيري هموگلوبين مي‌باشد. هموگلوبين بخشي از خون است که اکسيژن را حمل مي‌کند. آهن هم‌چنين در دوران رشد و بارداري، داراي اهميت ويژه‌اي است.اسيد الاژيک موجود در انواع توت، از رشد سلول‌هاي سرطاني جلوگيري مي‌کند.

ويتامين A : ميزان توصيه‌ي شده U, RDA I 1000- 800 است. يک فنجان توت، حاوي IU 90 ويتامينA مي‌باشد. ويتامينA در رشد و ترميم بافت‌ها و در بينايي نقش دارد.

ويتامين هاي گروه‌B : 8 نوع ويتامين در توت وجود دارد که مهم‌ترين آن‌ها B1، B2، B3 هستند.

ويتامين B1: ميزان توصيه شده براي ويتامين B1 5/1- 1/1 ميلي‌گرم در روز است. هر فنجان توت حاوي ۰۴/۰ميلي‌گرم ويتامين B1 است.

ويتامين B2: ميزان توصيه شده براي ويتامين B2، ۵/۱ ميلي‌گرم در روز است.هر فنجان توت ۱۱/۰- ۰۶/۰ ميلي‌گرم ويتامين B2 را تأمين مي‌کند.

ويتامين B3: ميزان توصيه شده براي ويتامين B3، ۱۹- ۱۵ ميلي‌گرم در روز است که هر فنجان توت داراي ۱/۱- ۶/۰ميلي‌گرم ويتامينB3 است.

ويتامين هاي گروه B در عمل کوآنزيم‌ها، آنزيم‌ها، سوخت و ساز انرژي و ساخت بافت‌ها حائز اهميت هستند. آن‌ها به توليد انرژي از گلوکز کمک مي‌کنند.هم‌چنين جذب پروتئين را کنترل مي‌کنند.

ويتامين :C ميزان توصيه شده توسط RDA، ۴۰ميلي‌گرم در روز است که هر فنجان توت داراي ۸۸- ۲۰ ميلي‌گرم ويتامين C است. ويتامين C براي ساخت و بقاي استخوان‌ها، غضروف و عروق خوني ضروري است.

اسيد الاژيک:

از خواص اسيد چرب غير اشباع الاژيک که در توت‌فرنگي ، تمشک قرمز و شاه‌توت يافت مي‌شود، مي‌توان موارد زير را نام برد:

۱- از تقسيم شدن سلول‌هاي سرطاني جلوگيري مي‌کند.

۲- ظرف ۷۲ ساعت باعث مرگ سلولي در سرطان‌هاي سينه، پانکراس، مري، پوست، روده بزرگ و پروستات مي‌شود.

۳- داراي خاصيت ضد باکتري است و هليکوباکترپيلوري که منجر به زخم معده مي‌شود را از بين مي‌برد.

۴- عمل کبد را تقويت مي‌کند.

۵- با مواد سرطان‌زا ترکيب شده و آن‌ها را غيرفعال مي‌کند.

۶- ميزان گلوکز را کاهش مي‌‌دهد و در نتيجه به کنترل بيماري ديابت کمک مي‌کند

www.asrehjadid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *